Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Nemzetközi konferencia a nők közéleti szerepéről Magyarországon
2011. máj. 22., vasárnap 22:08

Nemzetközi konferencia a nők közéleti szerepéről Magyarországon

Női identitás Európában Szent Erzsébet útján címmel tartottak nemzetközi konferenciát Sárospatakon a hétvégén, melyen a magyar és európai politikusok mellett civil szervezetek vezetői is helyet kaptak. A rendezvény elsődleges célja a női közéleti jelenlét és a női esélyegyenlőség fontosságára való figyelem felkeltése volt.

Május 20-án, pénteken, zárt körben, hazai és külföldi szakemberek részvételével tárgyalták meg jelenlévők a mai nők életének kihívásait és az összetett női identitás mibenlétét, a nő életében felmerüő nehézségeket és örömöket.

A konferenciát követő esti gálán Ékes Ilona képviselőasszony szimbolikusan átadta a jelenlévő lengyel képviselőnőknek, Alicja Zając és Krystyna Wróblewska asszonynak az EU elnökség nőügyeit.

A konferenciát másnap egy nyilvános kerekasztal beszélgetés zárta, melyet Anna Záborská szlovák európa parlamenti képviselő, az EP nőjogi és esélyegyenlőségi bizottságának tagja nyitott meg.

Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár a héten elfogadott uniós roma stratégia kapcsán elmondta, hogy véleménye szerint azt a potenciált, amely a roma nőkben van, nem fedeztük még fel. “Tévedés azt hinni, hogy a változást segíti, ha kivesszük a gyerekeket a családjukból, és elkülönítve neveljük fel őket. Minden társadalmi változás akkor hatékony, ha a szülőket tudjuk motiválni, és az anyák általában könnyebben motiválhatóak.” - mondta a helyettes államtitkár. Ehhez a pénzen kívül elkötelezett emberekre is szükség van, akik tenni akarnak a romák helyzetének javításáért.

 

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.