Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Megoldás a munkanélküliségre?
2011. máj. 20., péntek 10:51

Megoldás a munkanélküliségre?

2015-ig tartó keretmegállapodást írt alá Orbán Viktor és Farkas Flórián az Országos Roma Önkormányzat elnöke. A pénteken aláírt tervezet szerint a következő években mintegy százezer munkanélküli romát vezetnének be a munkaerőpiacra.
 
A megállapodás részleteiről szólva a kormányfő elmondta, hogy 50 szakmunkás képző iskola programba történő bevonásával körülbelül 20.000 cigány származású fiatalnak kívánnak használható szakképesítést adni. Emellett célul tűzték ki azt is, hogy legalább tízezer fiatal érettségit adó képzésben vehessen rész, míg ötezer tehetséges diák felsőoktatási intézményben folytathasson tanulmányokat.
 
A fiatal generáció mellett a már felnőtt roma lakosság számára is tartalmaz terveket a most aláírt dokumentum. Számukra a piacképes szakképesítés megszerzése a legfőbb cél, illetve a képességfejlesztési programokban való minél nagyobb arányú részvétel.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.