Nyomtatás
2011. máj. 13., péntek 11:11

Ne konzultálj, enni adj!

Igenis van értelme a kormány állandó „nemzeti” levelezésének. Na persze nem az, ami a valós célja, tudniillik, hogy nem létező számokkal támasszák alá rég meghozott döntéseiket. A cél nemes: a szociális konzultáció a segítségünkkel rászoruló gyermekek ebédjévé válhat.


A vegyipari szakszervezet remek ötlete nyomán 16 érdekképviseleti szerv és több civil szervezet kezdte el gyűjteni a leveleket – természetesen azoktól, akik nem kívánnak a visszaküldésükkel asszisztálni az Orbán-kormány ámokfutásához. Ez is valami, bár, ha a kormány a levelezgetés teljes költségét jótékony célra fordítaná, az hasznosabb lenne. Így azonban csak mi, állampolgárok segíthetünk. Aki nem küldi vissza, és nem dobja kukába, hanem leadja valamelyik gyűjtőhelyen az ominózus levelet, hozzájárul egy gyermek ebédjéhez. Az így leadott nyomtatványokat ugyanis újrahasznosítják, és az értük kapott összegből készül majd a meleg étel. A szakszervezetek bíznak benne, hogy minél több levelet kapnak, hiszen a becslések szerint kb. 200 kérdőív ér egy tál szerény ételt.

Mindannyian tudjuk, hogy a megválaszolt levél nem oszt, nem szoroz. Orbánék meg fogják változtatni a törvényeket, ha visszaküldjük, ha nem, méghozzá a saját szájízük szerint (persze azért barátaik érdekeit is figyelembe veszik – a szerk.). A munkavállalóknak rosszabb lesz, túlórázhatnak majd ingyen, egyre többen dolgozhatnak éhbérért. Hazánk hamarosan ismét három-, de inkább hatmillió koldus országa lesz.

Tegyük meg tehát, nem csak a gyerekekért, hanem magunkért is! Ők legalább egyszer jóllaknak, a kormány pedig nem mondhatja majd, hogy mi is támogattuk elképzeléseit, amikkel a munkavállalókat lehetetlen helyzetbe hozza. 

Kétszáz levél egy tál meleg étel, és kétszázzal kevesebb válasz. Persze felfoghatjuk úgy is, hogy egy nagy közös válasz. Jótékony célú beintés. Én a gyerekeknek adom a szociális konzultációs levelet. És Ön?

Az eredeti cikk az Egyenlítő blogon olvasható.