Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek A méltóság sarokköve
2010. január 19., kedd 00:20

A méltóság sarokköve

A méltóság sarokköve

Az abortuszt támogató határozattervezet elutasítására szólította fel levelében az Európai Parlament magyar képviselőit Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke - tájékoztatta az MKPK titkársága hétfőn az MTI-t. Bíró László szerint az Európai Parlamentben előterjesztett dokumentum nem szolgálja a gyermekek javát, a népesedés kérdése pedig "nem közelíthető meg a gazdaság, különösen nem az egyén gazdagságának fejlesztése felől".

A püspök "nagyon sajnálatosnak" tartotta, hogy a dokumentum nem vesz tudomást "arról a tudományosan igazolt tényről, hogy az abortusz, a fogamzásgátlás, a sterilizáció megakadályozza a szervezet természetes működését, károsodáshoz vezet, és genetikai ártalmakkal jár".

Véleménye szerint a népesség védelmében a konfliktus- és krízishelyzetbe került, gyermeket váró nőkről - és gyermekeikről - való gondoskodás intézményeinek fejlesztése lenne szükséges, az abortuszhoz való jog helyett pedig olyan intézkedések meghozatala, amelyek a nőket gyermek melletti döntésre bátorítják.

Bíró László azt írta: Az úgynevezett "abortuszhoz való jog" ellentétben áll az Emberi Jogok Általános Nyilatkozatának 3. paragrafusával, amely kimondja, hogy minden ember alapvető joga az élethez való jog születése előtt és után. "Az emberi méltóságnak megkerülhetetlen sarokköve az élethez való jog, ez pedig megilleti a meg nem születettet is" - tette hozzá.

forrás: www.nepszava.hu, MTI,

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.