Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek "Bűnös hanyagság"
2010. január 15., péntek 15:05

"Bűnös hanyagság"

Betegeket hagytak halálra fagyni

Huszonnégy beteg halt meg a hidegtől a havannai központi elmegyógyintézetben ezen a héten a kórházi személyzet gondatlansága miatt – közölte csütörtökön egy kubai emberi jogi szervezet.

Elizardo Sanchez, a független Kubai Emberi Jogi Bizottság szóvivője elmondta a betegeket nem óvták kellőképpen a kihűléstől az országban hirtelen beköszöntött, szokatlanul sokáig tartó hideghullám idején. Például a betegeket nem takarták be, miközben az épület sok ablaka és ajtaja ki van törve.

 

A páciensek közül sokan magatehetetlenek voltak, s nem tudtak gondoskodni magukról. Sanchez példátlannak nevezte a történteket, és "bűnös hanyagsággal" vádolta a kormányt.

Az emberi jogi aktivista hozzátette, egyre több jel utal az egészségügyi rendszer romló helyzetére. Példaként hozta fel az egyre súlyosabb gyógyszerhiányt.

A kubai kormány szóvivője erre reagálva azt mondta, hogy nem hallott a betegek haláláról, s mindez valószínűtlennek hangzik, tekintettel az elmegyógyintézet jó állapotára.

forrás: www.echotv.hu, MTI

 

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.