Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Tiszta esély program – Munkalehetőség a fogyatékos embereknek
2010. szeptember 28., kedd 11:03

Tiszta esély program – Munkalehetőség a fogyatékos embereknek

A Salva Vita Alapítvány a Tiszta esély programjának keretében értelmi fogyatékos fiatalok számára biztosít speciális (elméleti és gyakorlati) képzési programot, majd környezetbarát takarító szolgálatnál foglalkoztatják őket határozott ideig, hogy szakmai tapasztalatot szerezzenek, végül pedig a nyílt munkaerőpiacon segít elhelyezkedésükben.

Az Európai Unióban a megváltozott munkaképességű emberek 40 százaléka dolgozik, míg hazánkban ez az arány mindössze 12 százalék. A Salva Vita Alapítvány célja, hogy öt éven belül minimum száz fogyatékos embert helyezzen el a nyílt munkaerőpiacon, ezzel is segítve képességeik kibontakozását.

Az alapítvány 1993-ban jött létre azzal a céllal, hogy hozzájáruljon az értelmi sérült emberek társadalmi esélyegyenlőségének megvalósulásához, és egy sokszínű, befogadó társadalom felépítéséhez. Az értelmi sérült emberek társadalmi beilleszkedését és önálló életvitelük kialakítását segítik munkaerő-piaci, és munkára felkészítő programjainkkal.

Ennek keretében hívták életre a Tiszta esély elnevezésű programot is, mely mintaként szolgálhat a fogyatékos emberek foglalkoztatásában. A program segítségével a cégeket társadalmi felelősségvállalásra ösztönzik, amely nem korlátozódik a pénzbeli adományokra, hiszen a takarító szolgálat igénybevételével növelik a foglalkoztatottakban azt az érzést, hogy önálló munkavállalóként is képesek helytállni a munkaerőpiacon.

A takarító szolgálat kizárólag környezetbarát technológiákat alkalmaz, minősített öko/bio termékekkel dolgozik. Budapest területén kedvezményes áron vállalják irodák, irodaházak napi, heti és nagytakarítását, költözés utáni nagytakarítást, lépcsőházak, udvarok takarítását, valamint szelektív hulladékgyűjtést. Az alapos, precíz, magas színvonalú munkát minden esetben egy szakképzett mentor kíséri, felügyeli és garantálja.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.