Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek A meleg párok által nevelt gyermekek ritkán lesznek homoszexuálisok
2010. szeptember 27., hétfő 12:09

A meleg párok által nevelt gyermekek ritkán lesznek homoszexuálisok

A Family Procces egy negyedévente megjelenő kiadvány, amely a családokat érintő változásokról, új kutatási eredményekről és elméletekről számol be hasábjain. Ennek legfrissebb számában olvasható Arlene Istar Lev szociális gondozó, családterapeuta és pedagógus írása, aki az azonos nemű szülők alkotta családokról készített átfogó tanulmányt.

A cikk írójának fő tevékenységi területe a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű, azaz röviden az LMBT közösségek tagjai által alkotott családok terápiája. Arlene Istar Lev immár 22 éve tart előadásokat az által képviselt szakterületről egy New York-i egyetemen, ahol terapeutáknak és orvosszakértőknek szerveznek továbbképzéseket az LMBT közösségekről. Több díjat is nyert már könyveivel, melyek az azonos nemű szülőkből álló családok működését veszik górcső alá.

Nemrég megjelent egy cikke a Family Procces oldalain, amelyben többek között azt vizsgálja, hogy az azonos nemű szülők gyermekei milyen eséllyel válnak homoszexuálisokká. Az írónő a cikkben azt írja, az LMBT közösséghez tartozó szülőkre óriási társadalmi nyomás nehezedik, hogy heteroszexuális gyermeket neveljenek, ezért sokkal jobban harcolnak azért, hogy gyermekük, a hagyományos értelembe véve „normális” legyen.

Tanulmányában rámutat, az ilyen családban felnövő gyermekek között ugyanolyan arányban fordulnak elő homoszexuálisok, mint heteroszexuális szülők esetében, tehát a legtöbb gyermek az azonos nemű szülők ellenére is heteroszexuális lesz. A cikkben azt is tárgyalja az írónő, hogy ezek a gyermekek pszichológiailag egészségesek, sőt gyakorta előfordul, hogy jobb teljesítményre képesek, mint kortársaik.

 

A teljes cikk itt érhető el:http://www.familyprocess.org/featured_articles_display.asp?id=102

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.