Back Ön itt van: Hírek Hírek a nagyvilágból
2014. június 27., péntek 22:04

Hacktivizmus a világbajnokságon

A hackelés mindenkiben intenzív érzelmeket ébresztő fogalom. Egy dolog biztos: a hackerek úgy hívják fel a figyelmet a világban zajló fontos dolgokra és eseményekre, mint senki más. Emellett rámutatnak továbbá az online rendszerek hibáira is, amellyel elősegíthetik azok javítását és fejlesztését.

2014. június 21., szombat 13:49

"Made in Europe", avagy NEM etikus ruházat

A Clean Clothes Compny jelentéséből kiderült, hogy a Hugo Boss, a Zara, az H&M és más ismert divatházak az olcsó, kelet-európai munkaerőből is profitálnak. A szervezet szerint Kelet-Európában mintegy 3 millió munkás dolgozik létminimum alatti bérért nyugat-európai világmárkáknak. A civilszervezet felmérése rácáfol arra a tévhitre, miszerint a ruhadarabokon olvasható „Made in Europe” azt jelentené, hogy a termék tisztességes körülmények között készült.

2013. szeptember 20., péntek 19:55

Muszlim-buddhista konfliktus Mianmarban

refugee camp

Fogolytábor, vagy a halált rejtő tenger? Ezt a kérdést veti fel a muszlim menekültekben az ellenük folytatott tömeges erőszak. Az elmúlt hónapokban újra megnőtt az érdeklődés a rohingja muzulmánok helyzete iránt, akiket az ENSZ a világ legöldözöttebb kisebbségének nevezett.

2013. szeptember 04., szerda 13:17

A Nyugat igazi célpontja Irán, nem Szíria

Írta:

SyriaIrán elkötelezett, hogy megvédje Szíriát, Bassar győzelme egyben Irán győzelmét is jelentené, utóbbit pedig a nyugati országok nem tűrhetik.

2013MENA Egypt MorsiProtestsAzok, akik 2011 februárjában a Tahrír téren követelték Hoszni Mubarak távozását, elégedetten sóhajthattak fel: elérték céljukat, és hitték, hogy új korszak kezdődhet. A demokratikus működés lehetősége akkor valószínűbbnek tetszett, mint korábban bármikor. Alig egy hónapja azonban a regnáló katonai irányítás ellen demonstrációt rendeztek az iszlamisták a Raba’a al-Adavija mecsetnél, amit a fegyveres erők drámai módon számoltak fel. Az ideiglenes kormány miniszterelnöke rendkívüli állapotot rendelt el, és a hadsereg átvette a hatalmat. E mozzanat azokat igazolta, akik kételkedtek abban, hogy az arab tavasz gyökeres változásokat hoz majd.

2013. augusztus 26., hétfő 00:00

Jövedelmező a bevándorlókat fogva tartani

Írta:

detcenterAz Open Society Institute (OSI) nemrégiben jelentetett meg egy cikket, mely az Egyesült Államok bevándorlási politikájának hibáira hívja fel a figyelmet, amelyen egy új, jövedelmező iparág alapul.

1. oldal / 18

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.