Back Ön itt van: Hírek Hírek a nagyvilágból Európa 2006-os jogsértések: az első meghallgatások
2010. június 23., szerda 14:12

2006-os jogsértések: az első meghallgatások

Petrétei József volt igazságügyi és rendészeti miniszter valamint Papp Károly dandártábornokot, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnokának meghallgatásával kezdi munkáját az Országgyűlés emberi jogi bizottságának a 2002 és 2010 között, és különösen 2006 őszén az állam részéről a politikai szabadságjogokkal összefüggésben elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottsága - jelentette be a testület szerdai budapesti ülése után Ékes Ilona (Fidesz) alelnök.

 Az albizottság tagjai arra hivatkozva, hogy a döntés alapjául szolgáló iratok között vannak nem nyilvánosak is, zárt ülésen döntöttek arról, kikkel kezdik a meghallgatásokat. A döntést Ékes Ilona ismertette a sajtó képviselőivel.

Mint mondta, július 7-én 10 órára meghívják a KR parancsnokát, Papp Károly dandártábornokot, aki - mint Ékes Ilona fogalmazott - "nagyon korrekt jelentést készített, a Papp-jelentést annak idején". Az albizottság hozzá szeretne kérdéseket feltenni, valamint Petrétei József akkori igazságügyi és rendészeti minisztert is megkérdeznék a 2006 őszén történtekről.

Forrás: http://www.zipp.hu

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.