Back Ön itt van: Hírek Hírek a nagyvilágból Európa Elítélte a romák elleni támadásokat az Európa Tanács
2010. június 23., szerda 00:21

Elítélte a romák elleni támadásokat az Európa Tanács

Az ET parlamenti közgyűlése megdöbbenésének adott hangot a roma kisebbség ellen az utóbbi időben elkövetett súlyos erőszakos cselekmények miatt. Az ET szerint az Európa legnagyobb lélekszámú kisebbsége elleni bűntettek a kontinens történelemének legsötétebb időszakait idézik.

  A testület Berényi Józsefnek, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja eddigi parlamenti képviselőjének a romák európai helyzetéről szóló előterjesztését tárgyalta, majd megszavazta az állásfoglalást. Berényi nem volt jelen az ülésen, mert a június 12-i szlovákiai parlamenti választások után a szlovák állam nem volt hajlandó állni az ország eddigi ET-delegációja strasbourgi útjának költségeit. A vitában több hozzászóló méltatta a szlovákiai magyar képviselő által végzett munkát.

Az állásfoglalásban az ET parlamenti közgyűlése megdöbbenésének adott hangot a roma kisebbség ellen az utóbbi időben elkövetett súlyos erőszakos cselekmények miatt. Ezek a bűntettek az európai történelem legsötétebb időszakait idézik - olvasható a szövegben, amely az ET-hez tartozó országok parlamenti képviselőiből álló közgyűlés közös álláspontját tükrözi.

Forrás: http://www.mr1-kossuth.hu

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.