Back Ön itt van: Hírek Hírek a nagyvilágból Európa Harc az embercsempészet ellen
2011. február 08., kedd 21:14

Harc az embercsempészet ellen

Az MTI arról számol be keddi közleményében, hogy az Európai Unió ügyészi és rendőri szerve összehangolt, nagyszabású és rendkívül sikeres akciót hajtott végre öt tagállamban, köztük Magyarországon is. Ez Europol és az Eurojust főként olyan embercsempész hálózatokat buktatott most le, melyek illegális vietnámi bevándorlókra szakosodtak.

A rendőri akcióban számos személyt vettek őrizetbe: Franciaországban 19, Németországban 8, Magyarországon 5, Csehországban 2, Nagy-Britanniában 1 személyt. Az embercsempész bandák általában azonos "recept" alapján dolgoztak: hamis papírokkal látták el a bevándorlókat, és előbb többnyire Moszkvába juttatták el őket repülőn, majd innen vonaton vagy gépkocsin vitték őket egy EU-tagállamba.

Egy iraki kurdokból álló csoport 2-3 ezer euróért Belgiumból és Franciaországból Nagy-Britanniába juttatta el őket, kamionokban kialakított rejtekhelyekben.

 

Itt olvashatod a teljes jelentést.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.