Back Ön itt van: Hírek Hírek a nagyvilágból Afrika Gyilkos macséták Nigéria szívében
2010. július 19., hétfő 12:00

Gyilkos macséták Nigéria szívében

Nigéria középső részén, egy Jos város környéki faluban, Mazahban ismeretlen támadók több mint tíz házat felgyújtottak, továbbá nyolc embert macsétával, vagyis bozótvágó késsel megöltek. Az áldozatok között szerepelnek egy keresztény pap családtagjai is.

Szemtanúk állítása szerint a férfiak céltudatosan tartottak Rev Nuhu Dawat lelkész háza felé, ahol kivégezték feleségét, két gyermekét és unokáját. Az életben maradt pap csak annyit nyilatkozott a Reutersnek, hogy Istenre bízza a bíráskodást, ő nem áll az öldöklők soraiba. A rendőrfőnök szerint az öldöklés nem terjedt át más falura, mint 2001-ben, 2008-ban és idén, amikor hasonló, nagyobb volumenű gyilkossághullám vette kezdetét a vallási ellentét miatt. Noha csak ebben az évben a két szembenálló felekezet, a Hausa muszlimok és a Berom keresztények fanatikusainak összecsapásai több száz áldozatot követeltek, megfigyelők szerint elsősorban nem tiszta vallási ellentétekről beszélhetünk, sokkal inkább politikai és gazdasági problémák állnak a háttérben.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.