Back Ön itt van: Hírek Hírek a nagyvilágból Afrika Kolerajárvány súlyosbítja a helyzetet Szomáliában
2011. augusztus 16., kedd 17:04

Kolerajárvány súlyosbítja a helyzetet Szomáliában

Az évek óta tartó szárazság és polgárháború, illetve az egyre nagyobb méreteket öltő éhezés mellett most kolerajárvány is sújtja Szomália lakóit.

Év eleje óta 4300 embert kezeltek a fővárosban, Mogadishuban kolerás megbetegedéssel, ami az Egészségügyi Világszervezet dolgozói szerint az előző évek adatainak két-háromszorosa.

A betegség szennyezett ivóvízzel terjed és súlyos hasmenést, hányást okoz. A WTO közleménye szerint több régióból is jelentették a betegség felbukkanását, ami az éhség és a felerősödött menekültáradat miatt azonnali járványveszélyt jelent. A kolerával járó nagy vízveszteség elsősorban a gyermekekre jelent veszélyt.

Víz, élelmiszer és védelem reményében közel százezren menekültek a szomáliai fővárosba, Mogadishuba az elmúlt két hónapban. További 440 000 ember a szomszédos Kenyában, a dadaab-i menekülttáborban keresett menedéket. A segítségnyújtást nagyban megnehezíti, hogy 2010 eleje óta biztonsági okokból nem működnek nemzetközi szerveztek Dél- Szomália területén.

 

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.