Back Ön itt van: Hírek Hírek a nagyvilágból Afrika Az ENSZ kivonul Tripoliból
2011. máj. 01., vasárnap 19:07

Az ENSZ kivonul Tripoliból

Az Egyesült Nemzetek Szervezete több más nemzetközi szervezettel együtt bejelentette, hogy kivonja erőit Líbia fővárosából. Erre azért van szükség, mivel irodáit feldühödött és felfegyverzett tömeg támadta meg az elmúlt napokban a Nato csapatainak bombázása következtében.

A tripoli vezetés szóvivője szerint a Nato csapatai olyan épületeket bombáztak a fővárosban, ahol ártatlan emberek is tartózkodtak. Elmondták, hogy egy ilyen támadás során vesztette életét Kaddafi legkisebb fia, Szaif al-Arab, illetve több unokája is szombaton.


Az észak-atlanti katonai szervezet ellenben határozottan állítja, hogy minden esetben csak és kizárólag olyan épületeket vesz tűz alá, melyről előzőleg bebizonyosodott, hogy onnan Kaddafi és a hozzá hű erők katonai hadműveleteket irányítanak a líbiai nép ellen. Az ellenzék pedig egészen odáig ment, hogy kétségbe vonta Szaid al-Arab létezését is. Állításuk szerint a legkisebb fiúról senki nem tudott a forradalom kitörése előtt, és Kaddafi csak arra használja a kitalált történetet, hogy visszaszerezze népe támogatását, illetve kivívja a közvélemény együttérzését. 

 

A szóvivő továbbá tájékoztatott arról is, hogy a vitatott szombati bombázás alatt Kaddafi és felesége is az épületben tartózkodtak, ám nekik nem esett bajuk.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.